18.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Одлична идеја за нашите земјоделци како да ги заштитат своите култури од студ

Одлична идеја за нашите земјоделци како да ги заштитат своите култури од студ

Додека кај нас во Македонија речиси секоја година измрзнуваат овошките и другите земјоделски култури поради пролетниот студ и снег кој често се случуваат кај нас не е исто и низ Европа.

Следните фотографии доаѓаат од Швајцарија и можете да погледнете како тамошните земјоделци со оган ги заштитуваат своите земјоделски култури:

Овој е добар изум добро би им дошло на нашите земјоделци ова како идеја што можат и тие да ја направат, пишуваме meteomax.mk.

 

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …