Почетна / Градина / Вести / Одлична идеја: Ефикасно и практично одгледување на краставици во буре

Одлична идеја: Ефикасно и практично одгледување на краставици во буре

Во едно буре може да се одгледува толку краставици, колку што може и на површина од 3 должни метри, со многу помалку обврски, а и полесно ќе го заштитите плодот од различни болести.

Погледнете како да одгледате краставици во буре:

За таа цел наполнете го бурето со земја и ѓубриво.

За едно буре имате потреба од околу 9 семиња на краставица. Засадете ги на растојание од 12-15 см. За да ја зачувате топлината прекријте до бурето со црн најлон, бидејќи црното ја привлекува сончевата топлина или користете пластични туби.

Продолжува на втората страна:

Види

Што ќе се случи кога ќе скршите јајце под вода?

Што ќе се случи ако скршите живо јајце под вода? Институтот за океанска наука од …