Почетна / Градина / Вести / Одгледување на орхидеи

Одгледување на орхидеи

Читајќи ги текстовите за одгледување на орхидеи во многу веб сајтови, можеме да откриеме повеќе тврдења околу начинот на одгледување.

Уште пред да почнете да се занимавате со одгледување орхидеи треба да се знае дека тие апсорбираат тоа што им е потребно, а не тоа што им нудиме ние. Едно од најважните работи е ѓубривото за орхидеи не смее да содржи уреа и да се користи во текот на целата година.

Растението ќе апсорбира супстанца за неговите потребни количини, корисни за него во тој момент. Можно е ѓубривата, кои се продаваат да содржат премногу Фосфор, кој е исклучително корисен за подлогите кои се користат при одгледување растенија за сечено цвеќе, но е исклучително бескорисен за нашите типови подлоги.

Како препорака некои екперти предлагаат додавање на калциум нитрат. Покрај ова, имајте во предвид дека не е логично да се изложува растението на периодична исхрана, а потоа да не се храни во останатото време. И ние се храниме секој ден, не еднаш во месецот!

За да се пресмета колку ѓубриво се дава на растенијата, може да се користат две методи:

Види

Градинарството и готвењето штитат од деменција

Градинарството, готвењето, групните активности и дискусии можат да го забават развојот на деменцијата, покажува анализата …