Почетна / Градина / Од што штитат 3 чаши чај секој ден?

Од што штитат 3 чаши чај секој ден?

Пиење три чаши чај дневно може да го намали ризикот од дијабетес, покажува најновото истражување. Црниот чај го има ефектот да се намалува шеќерот во крвта, што помага за спречување и контрола на дијабетес од втор тип.

Во Велика Британија, болеста имаат околу 2,3 милиони луѓе.

На глобално ниво регистрирани болни со дијабетес се над 330 милиони., а се очекува да достигнат над 500 милиони до 2030 година.

Експертите велат дека околу три чаши на ден може да му помогна на организмот поефикасно да го контролира шеќерот во крвта.

Во студиите учествуваат американски и јапонски научници кои истражувале екстракти од црн чај во лабораторија.

Тие откриле дека дејството на природни состојки во црниот чај, може да доведе до намалување на шеќерот во крвта.

Види

Јадете кајсии – Тие делуваат ефикасно против запек, различни кожни проблеми, болки во мускулите …

Кајсијата е најодгледуваниот вид традиционално овошје на нашиве простори. По Втората светска војна производството на …