18.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Од идеја до фарма со јапонски потполошки: Запознајте го младиот агробизнисмен Гоце Трајковски

Од идеја до фарма со јапонски потполошки: Запознајте го младиот агробизнисмен Гоце Трајковски

Младиот Гоце Трајковски од битолско Драгожани е доказ дека кога нешто силно се посакува може и да се реализира. Неговата желба да има сопстевен бизнис се реализирала пред 5 години со отварањето на фарма со јапонски потполошки, пишува Бриф.

Пред да започне со овој бизнис, многу читал, се интересирал за ова производство, истражувал на интернет вакви примери и видел дека може да биде успешен семеен бизнис.

Се е негово, од идејата па до изработката на сите елементи потребни во фармата да дојде до бројка од 14 500 јапонски потполошки. Самоук, учел на сопствените грешки, од искуството, а сам ги изарботил и инкубаторот како и кафезите за потполошките.

Пласманот на свежи јајца е обезбеден но има и други идеи за финализирање на производот како и за искористеност на сите нус производи од јапонската потполошка, на пример изметот кој бил исклучително ценето и скапо ѓубриво.

Засега вели дека има поголема побарувачка од капацитетот на фармата и охрабрува и другите млади да почнат да се занимаат со овој агробизнис бидејќи има голема перспектива.

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …