Почетна / Совети / Обетката – омиленото цвеќе на нашите прабаби

Обетката – омиленото цвеќе на нашите прабаби

Обетките ги напаѓаат бројни штетници, како разни лисни вошки, штитест молец, стеници (Lygus), а најопасни штетници се eriophyles fuchsiae и eriophyles vitis, коишто ги уништуваме со препарати на база на сулфур. Добро негувајте ја вашата обетка со голема љубов и внимание и таа ќе ви возврати со прекрасен цут преку целата летна сезона.

автор на текстот: Биљана Михајловска

Извор: ФФРМ

Види

Како да изработите неверојатни минијатурни градини (Видео + Фото)

Како да изработите неверојатни минијатурни градини