Почетна / Градина / Вести / Новиот модел на STIHL MS 462: Екстра силна фармерска пила (Видео)

Новиот модел на STIHL MS 462: Екстра силна фармерска пила (Видео)

Може да биде лесна, но MS 462 не прави компромиси кога станува збор за перформанси. Таа има робустен и моќен STIHL 2-MIX мотор со 4.4 kW, има многу висок вртежен момент во широка брзина.

Таа има исклучително брзо забрзување, од 0 до 100 км / ч за само 0,3 секунди.

Кога станува збор за сервис и одржување, MS 462 е оптимизирана до најмали детали. Едноделниот капак со прицврстувачи со четврт-степен овозможува лесен пристап на сите делови за одржување, како што се филтерот, цилиндерот и свеќичката.

Новиот HD2 воздушен филтер со радијална заптивка има уште подолг работен век и има подобрен ефект на филтрација на фините честички прашина. Ова го продолжува работниот век на моторот, дава целосна заштита и го намалува абењето.

Ефикасниот мотор STIHL 2-MIX нуди импресивен висок вртежен момент во широк опсег на брзина, што е предуслов за извонредни резултати на сечењето. Моторот работи особено ефикасно и еколошко поради неговата ниска потрошувачка на гориво и минимални издувни гасови.

Има минимални вибрации, минимален напор и пилата е постабилна за одржување, намалувајќи го тресењето на раката и мускулите на рацете.

Моторната пила STIHL MS 462 претставува екстра силна фармерска пила. Таа е мошне робусна, за меко до средно тврдо дрво. Затоа се користи и професионално. Идеална е за употреби во градежништво, земјоделство, градинарство и овоштарство.

За продажните места кликнете ТУКА

Види

Галичник – едно од најстарите села во мијачкиот предел

Галичник е село во западниот дел на Република Македонија. Се наоѓа на падините на планината …