Почетна / Градина / Новиот модел на Stihl FS 131 е многу силна и моќна 1,4kW моторна коса

Новиот модел на Stihl FS 131 е многу силна и моќна 1,4kW моторна коса

Остриот тример Stiml FS 131 е за приближно триесет и три проценти помоќен од Stihl FS 111 R и RX тример, неговиот моќен моторски копнеж низ тежок терен без запирање. Рачката овозможува маневрирање околу препреките за уредување на пејзажот и зголемена удобност на корисникот се обезбедува преку неговиот систем против вибрации.

Претходно, FS 130 R, 131 располагаше со 30 отсто поголем резервоар за гориво за продолжени периоди за да се заврши работата без да се прекинува толку често, поголем воздушен филтер со пречник на хартија, и полесни процедури за стартување и запирање.

Овој модел е идеален за кастрење помеѓу грмушки и други области каде што просторот е ограничен.

Електронското палење овозможува сигурно стартување и затоа што е целосно затворено, заштитено од влага и остатоци за подолг работен век.

STIHL има систем за минимизирање на нивоата на вибрации на рачно отворено напојување. Системот против вибрации STIHL помага во намалувањето на заморот на операторот и обезбедува полесно работно искуство.

Има лесен пристап до сите контроли на една удобна рачка и го олеснува извршувањето на задачите, така што раката на операторот никогаш не мора да ја напушти рачката.

Резервоарот му овозможува на операторот лесно да го провери нивото на горивото пред да почне да работи. Нејзината исправена положба исто така го олеснува полнењето на резервоарот.

Опремата на Stihl FS 131 R е подготвена за било која работна задача за тешки работи што може да ја имате. Неговата рачка за јамка овозможува едноставно кастрирање во ограничени простори и модулот за електронско запалување обезбедува сигурен почеток со секоја употреба. Stihl FS 131 R е супериорен тример на било кој начин начин.

Моќната моторна коса е со патентиран 4-MIX-Motor. Се полни со мешавина од бензин и моторно масло. Има извонредна влечна моќ, висок вртежен момент. Помалку издувни гасови отколку обичниот двотактен мотор. Има пријатен звук при работа. Брзо и ефектно ги коси големите зелени површини и жилавите растежи. Со соодветен нож-алатка се користи и за сечење на тенки дрвца и закоравени џбунови.

За нарачки ТУКА

Види

Гигантски улов: Додека се движел кон рибникот успеал да улови нешто што никој не очекувал

Еден човек од Тексас уловил огромна жаба, а фотографијата со неговиот гигантски улов многу брзо …