Почетна / Градина / Вести / Необичното дрво или духот на дрвјата

Необичното дрво или духот на дрвјата

На ова место мештаните од околните села велат дека живее духот на дрвјата. Необичното дрво е пронајдено на планините во соседна Бугарија.

Фото: Дејан Косев

Види

Корисни својства на ацеролата

Ацеролата е малo дрво со мали црвени плодови, слични на црешите. Расте во Јужна Америка, …