06.07.2022
Почетна / Градина / Нема повеќе хаос: Совети од Гардена како да ја организирате вашата градинарска куќарка

Нема повеќе хаос: Совети од Гардена како да ја организирате вашата градинарска куќарка

Вашата градинарска куќарка може да биде неопходна кога станува збор за заштита на алатите и опремата. Сепак, многу луѓе им приоѓаат на нивните куќарки со чувство на страв, знаејќи го хаосот со кој ќе се соочат кога ќе ја отворат вратата. Од ГАРДЕНА овој пат ни даваат неколку одлични совети за справување со овој проблем и создавање на работниот простор за кој отсекогаш сте сонувале.

Бидете немилосрдни
Првата фаза на уредување обично вклучува чесно размислување за она што го правите и што не ви треба. Ако има нешто што лежи таму недопрено повеќе од една година, запрашајте се дали наскоро ќе дојде време за користење. Ако веројатноста се чини прилично оддалечена, тогаш би било време за некој нов дом или добротворна продавница.

Бидете креативни во потрагата по простор
Ако, после пакувањето сè уште немате простор, можеби ќе треба да бидете малку креативни. Кога сите постојни полици се полни, време е да го свртите вашето внимание на празните места на ѕидовите или таванот од вашата градинарска куќарка. Едноставно и корисно решение е да додадете клинци или куки за да висат индивидуални, поголеми алатки. Ова има дополнителна предност на прикажување на алатките, така што ќе можете полесно да ги најдете. Не заборавајте дека вратата исто така може да биде корисно место за додавање корпа за полесни артикли што ги користите редовно.

Осигурете се дека вашата куќарка е безбедна
Многу луѓе чуваат токсични или запаливи хемикалии како што се горивата, боите и пестицидите во нивните градинарски куќарки. Секогаш бидете свесни за можните опасности, чувајќи ги потенцијално штетните материи надвор од патот на децата и домашните миленици. Важно е да ги чувате и во нивните оригинални садови: пополнувањето на нив во други садови за да заштедите простор може да изгледа добра идеја, но на новиот контејнер ќе им недостасуваат виталните информации за безбедно складирање, а исто така може да доведат до опасни протекувања или мешавини. Не се откажувајте ниту од старите супстанции. Ако тие долго време стојат наоколу или едноставно не мислите дека веројатно нема да ги користите повеќе, лесно можете да дознаете на Интернет како да ги искористите безбедно. Не само што ова ќе создаде повеќе простор, тоа исто така ќе значи и еден помалку непотребен ризик за вас и за секој друг со пристап до вашата куќарка.

Не постои подобро место од градинарската куќарка
Конечно, зошто да не додадете неколку лични предмети? Ако вашата градинарска куќарка има прозорец, можеби би можеле да ставите саксија или две. Или, ако куќарката е доволно голема внесете стол, добра книга и шолја кафе и откријте сосема нов начин за уживање во вашата градина!

Дајте и на вашата градина внимание што заслужува и ќе уживате во резултатите секој пат кога ќе влезете низ вратата. Ќе бидете воодушевени колку стануваат брзи и лесни градинарските задачи кога знаете каде да најдете сè. Вложувајте малку напор и можеби ќе можете да си создадете мини дом за одмор, точно во средината на вашата градина!

Производите на ГАРДЕНА можете да ги најдете во СИНПЕКС ШОП

Види

Зошто дома секогаш треба да имаме мајчина душичка

Со доаѓањето на есента доаѓаат променливото време и есенските болки. Најчести се настинки, есенскО течење …