06.07.2022
Почетна / Градина / Неколку GARDENA совети за вистинска божиќна атмосфера во вашата дневна соба во врска со божиќната елка

Неколку GARDENA совети за вистинска божиќна атмосфера во вашата дневна соба во врска со божиќната елка

Поголемиот дел од европските новогодишни елки се одгледуваат во Данска. Од крајот на октомври наваму, веќе можете да најдете целосно натоварени товарни возила на својот пат кон пазарот на југ. До моментот кога боровите или смреките стигнуваат до вашата дневна соба, тие веќе поминале долг пат. Ова значи дека грижата за вашето дрво правилно е многу важно. Подолу следат неколку GARDENA совети за убава божиќна елка:

Повеќето новогодишни природни елки достапни тука се боровите и смреките. Најзабележителната разлика меѓу нив е едноставна: Боровите имаат меки иглички, додека смреките имаат нежни. Покрај тоа, смреките испуштаат повеќе иглички од боровите, кои обично губат само неколку иглички.

Се разбира, најсвежите новогодишни елки потекнуваат директно од плантажата каде што пораснале.

Најдобар начин за чување на дрвото што ќе го купите додека не сте подготвени да го украсите е надвор, по можност на суво место, како на пример гаражата.

Ќе мора да го аклиматизирате вашето дрво во дневните простории за време на неговиот реален зимски одмор чекор по чекот (на пр. Надвор од 0 ° С, потоа во гаража / подрум на 10 ° C, и на крај во дневната соба на 20 ° C). И не заборавајте да одржувате влага! Повторете го процесот и обратно при враќање на дрвото во градината. Ова ви дава реална шанса за дрвото да преживее зимско патување до вашата Божиќна дневна соба. Исто така, има зачудувачки разлики во квалитетот кога станува збор за новогодишните дрвја:

Варијанта 1: Дрвото се одгледува без редовно да се пресадува. Тогаш тоа резултира со сериозни корени што се со ширина на прст. Тие честопати се протегаат надвор од садот.

Варијанта 2: Дрвото се пресадува редовно и така е во можност да формира многу корени во најтесните простори. Количината на плевелите во саксиите е исто така фактор за квалитет.

Производите од ГАРДЕНА можете да ги најдете на СИНПЕКС ШОП

 

Види

Зошто дома секогаш треба да имаме мајчина душичка

Со доаѓањето на есента доаѓаат променливото време и есенските болки. Најчести се настинки, есенскО течење …