Почетна / Градина / Вести / Не само што е нов, туку е и гарантирано најдобар на светот – Новиот Husqvarna X-Cut ланец

Не само што е нов, туку е и гарантирано најдобар на светот – Новиот Husqvarna X-Cut ланец

Новиот Husqvarna X-Cut ланец, пристигна и кај нас. Произведен во новата фабрика на Husqvarna во Шведскиот град Јеншепинг, по најдобрите стандарди за квалитет, со уникатни производствени методи, ќе ви овозможи, побрза, помазна и подолготрајна работа.

Острина што трае

Синџирот X-Cut® има извонредна острина и трае подолго време.

Мало истегнување

Синџирот X-Cut® ви овозможува да работите подолго, без повторно затегнување. Постојаните прилагодувања нема да ве успорат, а ризикот од оштетување на пилата како резултат на слабиот ланец е значително намален.

Поголема издржливост

Прецизно избалансираната комбинација на материјали и производствени процеси резултира во одлична, динамичка издржливост на ланецот X-Cut®.

Поголема ефикасност во сечењето

Синџирот X-Cut® е дизајниран да сече побрзо. Вашата ефикасност во сечењето е подобрена, а со тоа и вашите резултати. Во исто време, потребен е помалку човечки напор, што го олеснува искуството на вашето тело.

Оптимален агол на сечење

Аголот на сечење на ланецот на пилата е клучен. Колку е посилен аголот, толку е поголема острината – сепак, ако претерате, сечилото ќе изгуби острина и ќе се скрши. Со ланецот X-Cut®, Хускварна го најде совршениот агол.

Супериорно подмачкување

Малите каналчиња во форма на стрелка успешно го пренесуваат маслото до ланецот X-Cut® за време на работата, гарантирајќи супериорно подмачкување. Резултатот е помалку абење на вашата моторна пила Husqvarna.

Оптимален термички третман

За зацврстувањето на ланецот X-Cut®, Хускварна разви уникатен метод. Овој процес вклучува оптимална термичка обработка и ладење – создавање неверојатно издржлива структура на молекуларно ниво.

Идеална комбинација на хром и челик

Микроструктурата на челикот – не е премногу тврда, не е ни премногу мека – и хромираниот слој – не е премногу дебел, не е ни премногу тенок. Тие се прецизно дефинирани на молекуларно ниво. Ова обезбедува голема острина и капацитет на сечење на ланецот X-Cut®.

Новиот Husqvarna X-Cut има гарантиран квалитет, долготрајност, брзина, ефикасност…

Побарајте го во СИНПЕКС или кај најблискиот Husqvarna дилер во вашиот град.

Види

Кумановец си ја шета свињата низ улиците и булеварите на градот (ФОТО+ВИДЕО)

Кумановец редовно изминатите недели си ја шета својата свиња по улиците во населбата „Гоце Делчев“, …