02.12.2022
Почетна / Градина / Вести / Научниците предлагаат да се бориме против ракот на еден поинаков начин

Научниците предлагаат да се бориме против ракот на еден поинаков начин

Овој процес се нарекува гликолиза и циркулација на антидиуретски хормон (ADH) во организмот, и се условени од анаеробно дишење. Кружењето на метаболитите исто произлегуваат од овој процес.

Плодовите се најдобар извор на јаглехидрати. Кај здравите клетки се добива сосема спротивен процес – тие произведуваат енергија преку оксидативна деградација на пируват, кој е производ на гликолиза и се добива на крајот на процесот и така се доаѓа до митохондриална оксидација.

Поради овој факт д- р Ото Варбург, заклучува дека ракот е митохондријална дисфункција. Оваа негова теорија открива дека нормалниот процес на оксидација се заменува со ферментација на шеќерот. Поради тоа ракот се развива благодарение на шеќерот и затоа тој треба да се исфрли од исхраната. Освен со шеќер ракот се храни и со железо, а некои видови и со витамин Б- комплекс.

Одбегнувањето на шеќер е корисно за сите болести. Најлошото е тоа што лекарите не велат на болните да престанат шеќерот .

Види

Факти и митови поврзани со отровните растенија

Кога сме меѓу природата и се насладуваме на чистиот воздух и убавата глетка треба да …