Почетна / Градина / Храна / Најтешкиот одгледан праз во свет

Најтешкиот одгледан праз во свет

Мајкл Кингстон го има одгледано најтешкиот праз во светот.

Тој го срушил рекордот кој претходно го имаше поставено Шептон Молет во 1999година.

Празот тежи вкупно 2,59 килограми.

Види

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, присуствуваше на традиционалната манифестација Тиквешки гроздобер, со …