Почетна / Градина / Вести / Најмалото јајце снесено од кокошка

Најмалото јајце снесено од кокошка

Дали знаете за најмалото снесено јајце во светот? Сопственик на кокошката која го снесла ова минијатурно јајце е Паул Рае од Англија, и тврди дека една од неговите кокошки го снела најмалото јајце на кокошки во светот.

Тежи само пет грама, а високо е 2,5 сантиметри. Широчината на јајцето е само 2 сантиметри. Веднаш потоа тој го пријавил јацето за најмало јајце во Гинисовата книга на рекорди.

 

Види

Oткупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 5.7 % во однос на истиот период од претходната година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во второто тримесечје од 2019 година, откупот и …