Почетна / Градина / Вести / Наjкривата улица во светот е една од најубавите

Наjкривата улица во светот е една од најубавите

Lombard Street во американскиот град Сан Франциско не е само најкривата улица во светот, но и една од најубавите.

Се наоѓа помеѓу улиците Hyde и Leavenworth и вреди повеќе од невообичаено. Всушност, колку чудно да звучи, осумте нејзините остри кривини во една делница се создадени за да ја направат побезбедна.

Идејата е да се избегне брзото возење на автомобилите кои имаат агол од цели 27 степени. Кривата улица е околу 400 метри. Во него може да се патува само еднонасочно, а дозволената брзина е 8 километри на час. Конверзијата на улицата е направена уште во 1922 година и од тогаш таа е една од најпознатите во светот.

Погледнете ги фотографиите на втората страна:

Види

Ги залепи саксиите една за друга а кога ќе видите зошто и вие ќе го направите истото (Видео)

Работата во градината на многумина им причинува задоволство. Таа може значително да ви го разубави …