Почетна / Градина / Начини како од глинестата да направите плодна почва

Начини како од глинестата да направите плодна почва

Глинестата почва е густа, неплодна и не може да се очекува да донесе добра жетва. Постојат различни видови глинени почви (црвена, бела, сива, сино-зелена), од кои некои може да се направат плодни без многу финансиски трошок и напор. Сино-зелената и сивата глина е тешко да се одгледуваат, и ништо не расте на овие почви.

На тешките глинени почви, растенијата се развиваат слабо, честопати страдаат од болест или смрт од недостаток на хранливи материи. Создавањето поволни услови за одгледување на овошје и зеленчук е поврзано со одгледување на почвата – претворање во лабава, воздушна и влага пропустлива.

Методи за подобрување на составот на глинени почви:

Види

Зошто и за кого е корисно зеленото кафе

Зеленото кафе всушност не е ништо повеќе од неизпечени кафе зрна. Зеленото кафе е производ, …