01.12.2023
Почетна / Градина / Вести / На почеток си помислија дека морето се отвора, но еве што се случи после неколку секунди …

На почеток си помислија дека морето се отвора, но еве што се случи после неколку секунди …

Вистинско „стампедо“ од делфини со околу 300 единки се појавија на југот на Калифорнија, пренесува OC Register.

Се проценува дека во овој регион ги има околу 450.000 делфини.

Ова може да се смета дури и за мала група, бидејќи досега биле видени групи од по 10.000 делфини.

Види

Започнува аплицирањето за финансиска поддршка за производителите на поледелски култури

Започнува аплицирањето – Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува производителите …