Почетна / Градина / Вести / Моето куче или кучето на соседот завива. Што треба јас да направам ?!

Моето куче или кучето на соседот завива. Што треба јас да направам ?!

 
Доколку немате куче сигурно сте имале ситуација да слушнете како некое куче завива.

Не се грижете доколку вашето куче започне да завива. Не треба и неможе ништо да направите во врска со тоа! Но зошто кучињата завиваат?

Всушност, кучињата се жалат од неколку различни причини, и ниту едно од нив не е ниту мистериозно ниту злонамерно. Најчесто, домашните миленици, особено машките, вијат затоа што мирисаат женка во нивната област што може да се пари.

Понекогаш завивањето, исто така, може да биде сигнал дека вашето куче има силно незадоволство од неговата околина. Завивањето е јасен сигнал дека е вознемирено и напнато.

Според многу биолози, навиката на кучињата што завиваат од месечината не е ништо повеќе од наследство од нивното далечно минато, нивните предци – волците. Во пакетот волци животните разговараат едни со други со завивање.

Некои почувствителни кучиња можат да вијат ако се испровоцираат од одредена музичка мелодија или звук, особено ако се премногу полифонски или ужасно лажни. Не е невообичаено што завивањето од амбулантата предизвикува виење кај некои кучиња.

Види

Земете парче лук, ставете го на фластер и залепете го на кожа! Еве што ќе се случи

Лукот е еден од најдобрите природни лекови кој може да се менува место класичните антибиотици. …