18.08.2022
Почетна / Градина / Многу билки освен во дворот или градината може да ги засадите и во вашиот дом

Многу билки освен во дворот или градината може да ги засадите и во вашиот дом

Пролетта, летото, есента и зимата се одлични годишни времиња за одгледување на билки.

За да ја започнете вашата година за одгледување на билки во градината или домот, прво треба да се одлучите што точно ќе растете и за која намена. Доколку барате совет и сакате да набавите билки тоа може да го направите во Градинарскиот центар ФОЈА

Даровите од природата се незаменливи при превенција и лекување на различни болести.

Направете си градина со зачини и зеленчук по ваш вкус, кои ќе внесат многу свежина во вашиот дом, а и ќе ви овозможи да си добивате здравје директно од вашите прсти во секое време.

Многу билки освен во дворот или градината може да ги засадите и во вашиот дом. Тоа важи особено за оние кои тешко го поднесуваат студот и зимата.

Најдобрата локација за вашите билки е светлото место во домот за внатрешно одгледување. Најдобро е да ги поставите веднаш до прозорецот. На тој начин ќе им ја обезбедите потребната светлина и вашите билки ќе растат побрзо и за кратко време можете да ги користите за вашата трпеза.

Во ФОЈА можете да најдете голем избор на зачински растенија: Нане, мајчина душица, босилок, чубрика, темјан, оригано……

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …