Почетна / Градина / Мичурин по неколку децении доби нов урбан парк – Погледнете како изгледа

Мичурин по неколку децении доби нов урбан парк – Погледнете како изгледа

Паркот се протега на површина од 3 573 м2 и е проектиран според сите стандарди.

„Мичуринци добија урбано место за рекреација за сите генерации“, изјави градоначалникот Златко Марин.
Покрај зелените површини паркот има детско игралиште, пешачки патеки со клупи, комбинирано спортско игралиште за рекреација со современа подлога, место за друштвени игри за младите и возрасните, како и вело-сервис и паркиралиште за велосипеди.

Погледнете како изгледа новиот парк на следната страна

Види

Фитонијата е одлично растение за одгледување во терариум или во шише

Фитонијата е нискорастечко, почвопокривно растение со бујни зелени лисја, нашарани со мрежовидни бели, розеви, црвени …