Почетна / Градина / Вести / Метеролозите предупредуваат: Еве какво време не очекува наредните денови

Метеролозите предупредуваат: Еве какво време не очекува наредните денови

Медитеранскиот ЦИКЛОН, е во фаза на формирање и негово интензивирање, и истиот е на пат кон подрачјето на Балканскиот Полуостров и ќе донесе во регионот МНОГУ ДОЖД, и СИЛЕН ВЕТЕР со удари од над 100 км/ч.

Циклонот носи и опасност и од локални поплави, а според податоците до крајот на следната седмица би требало да паднат нови од 100 до 200 л/м2 воден талог.

Доста дожд се предвидува и за подрачјето на Македонија.

Подготви: Denis Muhovic

Види

Се повеќе се развива производство на биодизел од семето на Јатрофата (Jatropha curcas)

Јатрофата потекнува од Централна Америка. Родот вклучува околу 170 вида сукулентни растенија. Во висина достигнува …