06.07.2022
Почетна / Градина / Вести / Месечевиот камен – светиот камен што се подарува на идните невести

Месечевиот камен – светиот камен што се подарува на идните невести

Тој има бела, сива или кремаста обоеност, а основните карактеристики му се емоционално исцелување, древна моќ, женски аспект. Се работи за „Месечевиот камен“.

Kако моќен камен е познат и ценет уште пред 2 000 години. За Индијците претставува свет камен која ја симболизира љубовта и традиционално им се подарува на идните невести.

Кај некои народи се поистоветува со мудрост, други го сметаат за заштитник на патниците, трети пак веруваат дека носи надеж.

Месечевиот камен во себе ги содржи древните енергии од женскиот архетип. Поточно, тој е симбол на цикличните промени во животот и еволуцијата. Резонира со енергиите на животот и смртта и ги претставува како основни процеси за раст и развој.

Го пренесува потсвесното во свесноста и помага да се расчистат некои емоционални трауми од минатото.

Терапевтски својства: Совршен е за добросостојбата на органите од репродуктивниот систем, вклучувајќи го месечниот циклус, бременоста, породувањето, лактацијата и менопаузата. Го балансира целокупниот хормонален систем. Добар е за подмладување на кожата и косата.

За повеќе инфо и нарачки КЛИКНЕТЕ ТУКА

Види

Дали се варосуваат младите дрвца?

Варосувањето е активност која е пожелно да се врши на сите дрвја во овошната градина, …