Почетна / Градина / Вести / Маж на 98 години излечен од рак, веќе 30 години јаде храна од сопствената градина

Маж на 98 години излечен од рак, веќе 30 години јаде храна од сопствената градина

Маж на 98 години, излечен од рак на белите дробови веќе 30 години јаде храна од сопствената градина и никогаш не примил хемотерапија, пишува Ро Мишел, во списанието naturalnews.com.

Стаматис Мораитис е роден во Грција, кој живеел во САД, и му било дијагностицирано рак на белите дробови. Него му било кажано дека му остануваат само девет месеци живот. Во тоа време тој бил во средината на своите шеесет години.

Еве еден поглед кон неговиот живот: шест месеци по неговото патување, тој почнал да се чувствува значително подобро. Дваесет и пет години подоцна, кога оди да ги посети своите американски лекари, за време на патување од родниот грчки остров, Икарија, тој дознал дека неговите лекари умреле. Денес тој има 98 години.

Неговата тајна? Во прилог на тоа дека е опкружен со љубовни односи со пријателите и семејството и прави многу вежби, тој сади храна во сопствената градина и секојдневно се грижи за своите маслинови градини. Тој се ослободил од ракот, едноставно поради начинот на живот, кој живее во Грција и неговиот избор да избегнува хемотерапија, лекови или било каков вид терапија.

Лекарот и основач на програмата за обука Институт за целокупното здравје и Медицина, д-р Лиза Ранкин целосно верува дека луѓето можат да научат нешто од Мораитис. Таа предлага да се земе пример од луѓето како него кои живееле долг, здрав начин на живот.

Еден од нејзините врвни предлози е: “Јади растенија, избегнувајте производи од животинско потекло, консумирајте многу маслиново масло, избегнувајте преработена храна …” и останете опкружени со луѓе со слични ставови.

Според журналот на Националниот институт за рак, луѓето кои јаделе јаболка редовно, имале 60 проценти помал ризик од рак на белите дробови, во споредба со оние кои не ги консумирале овие овоштија.

Друга храна поврзана со превенција на ракот на белите дробови вклучува зеленчукот како кељ, зелка и брокула.

Маслиновото масло, голем дел од медитеранската исхрана, исто така е прикажано дека го намалува ризикот од разни видови на рак. Секојдневното конзумирање на екстра девственото маслиново масло, може да ги деактивира канцерогените клетки кои се обидуваат да преживеат и да го уништат телото.

Види

Канадски експерти ги научија мувите винарки да бројат

Канадски експерти ги научија мувите винарки да бројат, откако направија обиди во текот на 40 …