22.05.2022
Почетна / Градина / Вести / Луѓето отсекогаш и се восхитуваат: Ружата е симбол на женската убавина, страста, љубовта, верноста, младоста …

Луѓето отсекогаш и се восхитуваат: Ружата е симбол на женската убавина, страста, љубовта, верноста, младоста …

Ружата е одличен цвет што освен убавината ни донира и здравје. По својот изглед тоа е повеќегодишно растение со сиво-зелена боја. Лисјата на растението се наредени едно по друго, долги се помеѓу 5 и15 см и се наоѓаат на рачки. Цветовите имаат бледорозова боја, а понекогаш се и бели. Нивните гранчиња се кратки, а во дијаметар достигнуваат до 3 см.

Луѓето отсекогаш и се восхитуваат, така што станала симбол со различни значења – на женската убавина, страста, љубовта, верноста, младоста, бесмртноста, духовната моќ… Согласни се и професионалните одгледувачи, денешната хортикултура и милионите обожаватели: ружата е неприкосновена кралица на цветовите. Денес се селектирани стотици различни видови и илјадници нијанси бои. Во моментов квалитетни ружи по добра цена можете да набавите и во Градинарскиот центар ФОЈА.

 

Види

Сакаше да ја истепа неговата сопруга: Еве што направи кучето за да ја спаси

Сакаше да ја истепа својата сопруга: Погледнете на следната страна што направи нејзиното куче за …