09.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Љубовната магија на собните растенија

Љубовната магија на собните растенија

Веќе е докажано дека собните растенија и цвеќиња може да имаат позитивно влијание врз семејството.

Ви нудиме да го наполните своето живеалиште со атмосферата на љубовта, кое го лачат растенијата.

Меѓу нив се розите од сите бои, а исто така и розовите цвеќиња. Растенијата исто така, ќе ви помогнат да создадете услови за нежност, разбирање и убавина. Ставете ги во ноќта на праговите, за да се облеат од сребрената светлина на ноќното светило, па така тие ќе добијат од него нови сили и моќ.

Потоа исушете ги и пазете во свилена небесно-сина или смарагд боја на кеса. Во тешките љубовни моменти, носете ја на врата како маскота. Меѓу цвеќето на месечината се белите нарциси, моми солзи и лилјани, а исто така и сите други бели цвеќиња. Различните видови ќе се разбудат од сувите ароматични смеси од роза, лаванда, рузмарин. Ставете ги нив во спална.

Агавата, антуриумот со црвени трицветни листови и гусманот будат чувствителност и еротика. Хризантемите дава на мажот машкост, а на жената – женственост. Меѓу помошниците на љубовта се собната кала, камелија, балсамин, мимоза, мушкато, хибискус (кинеска роза).

Собната кала помага да се спаси семејството од среќа, ги претвора негативните емоции на кавгаџиите и инатчиите во радост, ја задржува нежноста, помага да водите разговор на срцевите и душевни теми. Калајот ја прогонува здодевноста и тагата и им помага на оние кои болно реагираат на критиките. Другите љубовни цвеќиња целосно го покриваат вашиот дом со срцева топлина, штитат од завист, потсмев и разочарувања.

Види

Рибата која има проѕирна глава

Длабоко во морето постојат риби кои имаат проѕирна глава наречени „Macropinna microstoma“. На неа, се …