Почетна / Градина / Листовите на морковите се полни со супстанции кои можат да ве излекуваат од …

Листовите на морковите се полни со супстанции кои можат да ве излекуваат од …

Најефикасните бабини рецепти се користат од многумина за лекување на разни болести, но оние со листови од моркови се малку познати.

Листовите на морковите се полни со супстанции кои можат да ве излекуваат од воспаление на простатата, песок во мочните патишта и бубрезите, хемороидите, циститот, проширените вени, заматен вид, полиартритот и миомата на матката. Исцелителната моќ на овие листови од моркови може да ве спасат.

Лисјата на морковите изобилуваат со: витамините Ц и Б2, калиум, железо, кобалт, фолна киселина, цинк, јод, фосфор, бор, калциум, никел, силициум, сулфур, манган и натриум.

Откако ќе ги исечете на ситни парчиња, исушите ги. Најдобро е да сушите врз хартија на полусенка.

Продолжува на следната страна

Види

Идеи за мини градини во стаклени шишиња

Преубави идеи со мини градини во стаклени шишиња