01.12.2023
Почетна / Градина / Лидери во хортикултурата: Во Хорти Експерт МК можете да купите маслинка стара над 400 години

Лидери во хортикултурата: Во Хорти Експерт МК можете да купите маслинка стара над 400 години

Маслинките се еден од даровите на природата, од кои се извлекува драгоцено маслиново масло. Зејтинот го намалува холестеролот и има уште еден куп корисни својства во кулинарството и козметиката.

Листовите на маслиново дрво се исто така многу вредна суровина за нашето здравје.

Маслиновото дрво најчесто се наоѓа во медитеранските земји, каде има долга традиција на култивирање и исто така симболично значење.

Маслиновите дрвја се зимзелени дрвја или грмушки кои растат многу бавно, но може да станат стари неколку стотици, па дури и илјада години.

Маслинките, може да ги набавите во Хорти Експерт МК во повеќе големини и стилови од 1.500 денари, 3.000 денари, 5.000 денари и 18.000 денари.

Исто така, само во Хорти Експерт МК можете да најдете Olea Europaea или маслинка стара над 400 години.

Види

Завршено хортикултурно уредување од Хорти Експерт на приватна куќа во централното скопско јадро

Враќањето на природата во градот, иако не е нова идеја, тоа е сè поголем императив …