Почетна / Градина / Леснa сеидба на тиквички

Леснa сеидба на тиквички

Како може да добиете квалитетни садници од тиквички?

За таа цел, кога ги садите растенијата, не ги полните садовите со мешавина од ѓубрива, но само до 2/3 од висината.

Подоцна, кога растенијата пораснат, проредете ги. Во секоја саксија, оставете едно растение, а со мешавината на ѓубриво дополнете ја саксијата.

Ова ќе создаде услови за формирање на дополнителни корени од стеблото и за добро зајакнување на садниците.

Види

Направивте ли и вие Снешко? Погледнете неколку одлични идеи со вашиот омилен лик во зима (Фото)

Направивте ли и вие Снешко? Погледнете неколку одлични идеи со вашиот омилен лик во зима