Почетна / Градина / Животни / Кучињата во Библијата се спомнати 14 пати, a домашните мачки не се спомнати ниту еднаш …

Кучињата во Библијата се спомнати 14 пати, a домашните мачки не се спомнати ниту еднаш …

– Отисок од носот се користи за да се идентификуваат кучињата, исто како што кај луѓето се користи отисок од прст

– Мачките имаа преку 100 вокални тонови, додека кучињата имаат околу 10

– Луѓето чуваат кучиња како домашни миленици преку 12.000 години

– Се претпоставува дека најпаматни кучиња се од расата Border Collie, Poodle и Golden Retriever, додека најглупаво куче е Авганистанскиот ’рт

– Кучињата се потат само помеѓу прстите на шепите

– Кучињата не препознаваат бои

– Basenji е единствената раса на куче кое не лае

– Бременоста кај кучињата трае 60 дена

– Кучињата имаат околу 100 изрази на лицето, а повеќето ги прават со ушите

 

крај на првиот дел 🙂

Извор: купи миленик

 

Види

Poison dart frogs – најбрилијантно и најубаво обоените суштества на планетата Земја, а воедно и едни од најотровните

Жабите т.н. дрволази или “Poison dart frogs”, членови на фамилијата Dendrobatidae се едни од најбрилијантно …