05.07.2022
Почетна / Градина / Кучето секој ден гледало во нешто надвор од прозорецот, а причината ќе ве остави без зборови

Кучето секој ден гледало во нешто надвор од прозорецот, а причината ќе ве остави без зборови

Додека Кејси гледала телевизија, го забележала нејзиното куче како гледа во прозорецот на нивниот сосед, со мачката на соседот како седи на прозорецот пред очи и навидум гледајќи назад кон нејзиното куче. Кејси тивко го погледнала своето куче, прашувајќи се дали ова може да биде она што го гледало цело време.

Поминале два часа, но нејзиното куче продолжило да зјапа. Кејси погледна кон прозорецот на соседот и виде како мачката е завиткана во топка и спие. Ова стануваше чудно бидејќи знаеше дека нејзиното куче не сака мачки.

Повеќето луѓе веруваат дека кучињата и мачките се од сосема различни светови, но животните всушност не се толку различни како што луѓето би помислиле, па дури и имаат некои заеднички нешта. И покрај она што повеќето мислат, кучињата и мачките можат да се согласуваат прилично добро, бидејќи некои од нивните црти на личноста се исти. Гласините кои велат дека не можат да бидат пријатели всушност не се точни. Ако ви е тешко да поверувате, сè уште не сте виделе ништо.

Кејси сакаше да знае дали мачката исто така го посветува вниманието на своето куче, па продолжи да ги набљудува, забележувајќи дека мачката седи и се загледува во кучето.

Кејси еден ден се одлучила дека нејзиното куче треба да го види ветеринарот, а кога отишле на состанок, таа спомнала дека кучето зјапало во мачката многу недели. Ветеринарот едноставно се смееше и ги поставуваше вообичаените прашања во врска со исхраната на кучето, промените во спиењето и активноста.

Продолжува на следната страна

Види

Тасмански ѓавол – животното кое јаде се што мрда

Тасманскиoт ѓавол јаде се што мрда. Името го здобил по ѓаволската сила и дрскост да …