Почетна / Uncategorized / Коренот на глуварчето – најмоќниот убиец на ракот

Коренот на глуварчето – најмоќниот убиец на ракот

Коренот на глуварчето е поефикасен од хемотерапијата – таа ги уништува сите клетки, додека глуварчето ги убива само канцерогените.

По серија на истражувања на канадски научници покажа дека коренот од глуварче ги уништува клетките на ракот, без да нанесува никакви штети на здравите.

Глуварчето се користи и при проблеми со бубрезите, црниот дроб, жолчката, дигестивниот систем, ефикасен е за прочистување на организмот и за подобрување на метаболизмот.

Се користи како диуретик поради својата богата содржина на калиум. Конзумирајте го глуварчето пред главното јадење, за најдобри ефекти при проблеми со црниот дроб.

Види

Македонскиот рубин за првпат во Гевгелија

Во соработка со Дуќанчето „Деко“ (Macedonian RUBY) и Avet, за првпат во Гевгелија е достапен …