Почетна / Градина / Колку тежел најтешкиот одгледан лимон во светот

Колку тежел најтешкиот одгледан лимон во светот

Сеуште не е откриен поголем лимон од тој во 2003 година.

Лимонот бил тежок цели 5.265 килограми и според Гиносовата книга на рекорди тој е најтешкиот лимон во светот.

Одгледан е од Арон Шемоел во градот Кфар Зеитим кој се наоѓа во Израел. Негова наредна цел е да одгледа нов лимон потежок од овој, но сеуште никој до сега не успеал во тоа.

Види

Што значат боите на трендафилот: црвената боја значи почит, a жолтата …

Трендафилите го завземале првото место на листата на најатрактивни и најомилени цвеќиња на луѓето, уште …