Почетна / Градина / Лек / Кои се растенијата што го намалуваат шеќерот во крвта

Кои се растенијата што го намалуваат шеќерот во крвта

Лук

Ова високо мирисно растение е богато со сулфурни соединенија кои ги прошируваат крвните садови. Овој ефект го намалува шеќерот во крвта. Истите соединенија помагаат за апсорпција на железото во организмот и ги штитат телото од слободните радикали и високиот холестерол. Лукот се користи во различни кујни најмногу поради карактеристичниот вкус и мирис.

Види

Земете парче лук, ставете го на фластер и залепете го на кожа! Еве што ќе се случи

Лукот е еден од најдобрите природни лекови кој може да се менува место класичните антибиотици. …