Почетна / Градина / Лек / Кои се растенијата што го намалуваат шеќерот во крвта

Кои се растенијата што го намалуваат шеќерот во крвта

Жалфија

Приврзаниците на алтернативната медицина користат жалфија против утерино крварење и грчеви. Едно германско истражување покажа дека кај дијабетичарите кои пијат напивка од жалфија на гладно, се забележува намалување на нивото на шеќерот во крвта. Билката се користи главно за овкусување на месни јадења и супи.

Види

Земете парче лук, ставете го на фластер и залепете го на кожа! Еве што ќе се случи

Лукот е еден од најдобрите природни лекови кој може да се менува место класичните антибиотици. …