Почетна / Градина / Лек / Кои се растенијата што го намалуваат шеќерот во крвта

Кои се растенијата што го намалуваат шеќерот во крвта

Каранфил

Тој исто така содржи моќни антиоксиданти – антоцианини и керцетини. Карамфилот има антисептички, антиинфламаторни, аналгетски и дигестивни својства. Маслото од каранфилче може да се користи при забоболка, главоболка, кашлица и дури варење.

Види

Земете парче лук, ставете го на фластер и залепете го на кожа! Еве што ќе се случи

Лукот е еден од најдобрите природни лекови кој може да се менува место класичните антибиотици. …