Почетна / Градина / Лек / Кои се растенијата што го намалуваат шеќерот во крвта

Кои се растенијата што го намалуваат шеќерот во крвта

Цимет

Утврдено е дека во овој зачин има 18% антиоксиданси кои го намалуваат шеќерот во крвта. За луѓе со дијабетес тип 2 или оние со инсулинска резистенција, добрата вест е дека можат да се постигне подобра инсулинска чувствителност и контрола на гликозата во крвта со помош на 1 лажичка цимет дневно.

Види

Земете парче лук, ставете го на фластер и залепете го на кожа! Еве што ќе се случи

Лукот е еден од најдобрите природни лекови кој може да се менува место класичните антибиотици. …