Почетна / Градина / Вести / Кои се растенијата што го намалуваат шеќерот во крвта

Кои се растенијата што го намалуваат шеќерот во крвта

Јаглехидратите се главен извор на гликоза, но телото може да ја произведува и складира од протеините и мастите. При распаѓање, оваа храна се претвора и апсорбира во крвта. Хормонот инсулин делува како клуч, кој обезбедува соодветна апсорпција на шеќерот во секоја клетка. Кај луѓето со дијабетес или во случаите кога инсулинот е недоволен или воопшто недостасува, тоа логично води до зголемување на шеќерот во крвта.

Меѓутоа има неколку билки и зачини кои ги регулираат високите нивоа на шеќер во крвта:

Продолжува на следната страна

Види

Дали може да дислоцирате гигантско дрво ? (Видео)

Дали може да дислоцирате гигантско дрво во градовите? Секако дека да. Тоа претставува голем предизвик …