05.07.2022
Почетна / Градина / Вести / Кои се придобивките од хималајската сол

Кои се придобивките од хималајската сол

– Ја подобрува цврстината на крвните садови
– Ги подобрува функциите на белите дробови и дишните функции
– Го поддржува стабилно Ph на организмот
– Го забавува стареењето
– Го подобрува спиењето
– Го зголемува либидото
– Ги спречува мускулните грчеви
– Ја подобрува хидратацијата
– Ги зајакнува коските
– Го намалува крвниот притисок
– Ја подобрува циркулацијата
– Ја подобрува детоксикацијата на телото

Која е разликата помеѓу Хималајската сол и другите видови сол?

Иако морската сол е преферирана пред кулинарската, со оглед на фактот дека океаните стануваат загадени, се испоставува дека дури и морската сол не е особено корисна.

Види

Дали се варосуваат младите дрвца?

Варосувањето е активност која е пожелно да се врши на сите дрвја во овошната градина, …