22.01.2022
Почетна / Градина / Храна / Кои овоштија и зеленчуци имаат најмногу пестициди?

Кои овоштија и зеленчуци имаат најмногу пестициди?

Целер Во примероците на целерот се пронајдени 13 различни видови пестициди.

Праски Тие според бројот на пронајдени пестициди се наоѓаат на 5. место.

Спанаќ Спанаќот е исто така мошне изложен на пестициди.

Црвена пиперка – бабура Во овие пиперки се пронајдени дури 15 различни видови пестициди.

Нектарина Секој примерок од нектарините увезени во Америка бил позитивен на пестициди.

Краставица Краставицата се нашла на деветото место кога е изложеноста на пестициди во прашање.

Компир Просечен компир има значајно поголема количина пестициди по тежина од кој било друг вид овошеј и зеленчук.

Шери домати Шери доматот бил позитивен на 13 различни видови пестициди.

Извор: плус инфо

Види

Борба против коронавирус на кинески начин: Дали овошјето треба да се излупи пред јадењето?

Сите се прашуваат како кинеските експерти успеале да го запрат КОВИД-19. Нивните анализи се внимателно …