05.07.2022
Почетна / Градина / Кои овоштија и зеленчуци имаат најмногу пестициди?

Кои овоштија и зеленчуци имаат најмногу пестициди?

Целер Во примероците на целерот се пронајдени 13 различни видови пестициди.

Праски Тие според бројот на пронајдени пестициди се наоѓаат на 5. место.

Спанаќ Спанаќот е исто така мошне изложен на пестициди.

Црвена пиперка – бабура Во овие пиперки се пронајдени дури 15 различни видови пестициди.

Нектарина Секој примерок од нектарините увезени во Америка бил позитивен на пестициди.

Краставица Краставицата се нашла на деветото место кога е изложеноста на пестициди во прашање.

Компир Просечен компир има значајно поголема количина пестициди по тежина од кој било друг вид овошеј и зеленчук.

Шери домати Шери доматот бил позитивен на 13 различни видови пестициди.

Види

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња – Кој е цветот на страста?!

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња, пасифлората е токму за вас. Различна и убава …