Почетна / Градина / Кога луѓето ќе го дознаат, веднаш го исфрлаат: Ова е растението што може да убие дете за 1 минута

Кога луѓето ќе го дознаат, веднаш го исфрлаат: Ова е растението што може да убие дете за 1 минута

На прво место, да внимавате на децата. Кога ги оставате дома на некој кој гледа нив, треба да им обезбедите безбедна средина, каде што можат да си играат.

Ова растение, кое се наоѓа во домовите и канцелариите е крајно опасно!

Тоа потекнува од Кенија, Руанда и Уганда.

Содржи смртоносен отров, особено за децата. Може да убие дете за минута, а возрасен човек за околу 15 минути.

Затоа подобро отстранете го од градините, канцелариите и домовите. Ако го допрете, во никој случај не допирајте ги очите, бидејќи постои опасност да ослепите.

Името на растението е Дифенбахија.

Види

Идеи за мини градини во стаклени шишиња

Преубави идеи со мини градини во стаклени шишиња