Почетна / Градина / Вести / Ќе ве стопи: Гуска спасува улично кученце за да не замрзне од студот

Ќе ве стопи: Гуска спасува улично кученце за да не замрзне од студотЖивотните чувствуваат љубов исто како и луѓето. Тие знаат да си помагаат едни со други и имаат чисто срце.

На фотографиите подолу имате можност да видите како една гуска спасува кученце од студ да не замрзне. Таа го прегрнува кученцето со своите крилја, и го користи клунот за галење.

Погледнете:Види

Живеел пред 140 милиони години – Едно од најголемите животни кои воопшто се движеле по земјата откриенo во Аргентина

Научниците открија фосили во Аргентина на можеби најстариот познат член на група диносауруси познати како …