23.05.2022
Почетна / Градина / Вести / Капење со треви

Капење со треви

Додавањето лековити треви во купките ќе го направи несекојдневен ритуалот на разубавување и опуштање.

Капење со чај од камилица

Камилицата делува смирувачки и претставува идеално средство за смирување на акни на лицето и грбот. Затоа многу често се употребува во козметиката.

Борови иглички за масна кожа

Боровите иглички имаат повеќекратна улога – ја намалуваат психичката напнатост, го поттикнуваат крвотокот и делуваат освежувачки.

Полско цвеќе за опуштена кожа

Екстрактот од полско цвеќе ги опушта мускулите и ги ублажува болките. Исто така, делува на уморната и опуштена кожа која по капењето станува свежа и румена.

Рузмарин за секој вид кожа

Ако сте изморени, најдобро е да изберете екстракт од рузмарин бидејќи тој е најефикасен за оваа намена. Го поттикнува крвотекот, а со тоа ја оживува кожата.

Див костен

И дивиот костен има освежувачко дејство , ги одмора изморените нозе, ги јакне крвните садови и го ублажува застојот во нив.

Види

Растението што достигнува раст од 60 метри во текот на една сезона

Кудзу е вид јапонски ползавец, главно употребуван при заштита на земјиштето од ерозија. Може да …