Почетна / Градина / Камилите инспирирале создавање на оаза во Сахара

Камилите инспирирале создавање на оаза во Сахара

Камилите издишуваат влажен воздух, а потоа со ноздрите вшмукуваат и кондензираат вода, што им овозможува да живеат во пустина каде што владеат сурови услови. Ноздрите земаат вода од топлиот воздух во текот на ноќта.

Така ќе треба да се одржува и оптимална температура во стаклениците каде ќе се чуваат растенијата. „Проектот во Катар ќе ја покажува користа од намалувањето на отпадот во технолошките системи.

Нашата порака е дека можно е да се дизајнираат решенија кои се добри за околината, општествениот развој и долготрајната економска одржливост”, вели Јоаким Хауџ, директор на проектот. Овој проект ќе биде распослан на површина од 10,000 квадратни метри.

Види

Храна која доведува до предвремено стареење

Шпанскиот нутриционист Хелен де ла Фуенте Хидалго откри како да се избегне предвремено стареење. „Кога …