Почетна / Градина / Животни / Камилата која си го сака својот живот (Видео)

Камилата која си го сака својот живот (Видео)

Алпака е припитомен вид на јужноамерикански животни од фамилијата Камили. Физички наликува на мала лама. Овие животни живеат во стадо на висорамнински предели во Андите во јужно Перу, северна Боливија, Еквадор и северно Чиле, на надморска височина од 3500-5000 метри. Таа има многу ценета волна поради квалитетот и количината што може да се добие. Кога станува збор за овие животни, налетавме на видео во кое може да видите како една фамилија за милениче чува претставник од овој вид.

Види

Македонскиот ендем – водениот пајак Dolomedes plantarius

За фауната на пајаци во Македонија кои живеат на блатни и влажни ливади се знае …