Почетна / Градина / Хортикултура / Каменот како декорација во градината

Каменот како декорација во градината

Природниот камен е уникатен продукт со посебна текстура и боја определени од илјадагодишните геолошки процеси, а не од модерните нестабилни хемиски бои, и како таков, добро испланиран во градината може да биде одлична декорација.

Популарноста и употребата на природниот камен се должи на спротивностите што ги обединува во себеси – прекрасната убавина и постојаноста во времето, поради стремежот на човекот кон стабилност, затоа што природниот камен од дамнина асоцира на трајност. Секој поединечен природен камен е уникатен природен продукт со посебна текстура и боја определени од илјадагодишните геолошки процеси, а не од модерните нестабилни хемиски бои.

Можете да го купите и во ФОЈА. А за неговата употреба можете и да се посоветувате со пејсажистите од градинарскиот центар ФОЈА, и заедно да го испланирате вашиот простор. Можете да се информирате на телефонот: 2 772 046, преку е-маил адресата fojako@yahoo.com.

 

Види

Фантастични идеи како да изгледа вашиот мал двор

Фантастични идеи како да изгледа вашиот мал двор