02.10.2022
Почетна / Градина / Вести / Камчето кое се користело за изработка на амајлии и талисмани

Камчето кое се користело за изработка на амајлии и талисмани

Обоеност: Златесто кафеава, жолта или зеленкасто-маслинеста

Основни карактеристики на Килибар: Заземјување, исцелување, прочистување, балансирање

Килибарот не е кристал во вистинска смисла на зборот. Тој претставува древна фосилизирана смола која долго време се користела за изработка на амајлии и талисмани. Патувајќи од корењата на стеблата, сe до нивните најоддалечени гранки, килибарот симболично го претставува течението на нашата витална енергија низ меридијаните и крвните садови.

Поседува стимулирачки ефект на телото и на разумот и ја поттикнува активноста на златната светлина. Негова особина е да нe отвори кон повисоките вибрации и да и дозволи на креативната енергија да се манифестира на материјално ниво.

Терапевтски ефекти: Одличен е кога треба да се третира штитната жлезда, бубрезите, слезината, црниот дроб, жолчниот меур и желудникот.

Килибарот можете да го најдете кај ДЕКО

Види

Пакомак: Наша цел е до 2030 година 70 проценти од отпадот од пакување да се селектира и рециклира

Поефикасната селекција и рециклирање на амбалажниот отпад, беше тема на меѓународната работилница, што се организираше …