05.07.2022
Почетна / Градина / Какво цвеќе да подарите според хороскопскиот знак

Какво цвеќе да подарите според хороскопскиот знак

Јарецот е многу рационален и секогаш знае што сака. Тој повеќе ќе биде задоволен од еден убаво спакуван цвет отколку од раскошен букет. Сепак, букетот од миризливи зумбули или саксиското цвеќе ниеден Јарец нема да го остави рамнодушен.

Водолија

Со водолијата владее планетата Уран, а негова главна карактеристика е независноста. Цветниот симбол на Водолијата е мимозата, симбол на еманципација и слобода. Кога им подарувате цвеќе определете се за букет од крин, зимски ружи или полско цвеќе во сина боја. Посебно се препорачува нарцисот.

Риби

Не можат да го замислат животот без љубов и нежност. Тие се големи љубители на цвеќиња и со задоволство ги одгледуваат бидејќи им се извор на неизмерна среќа. Рибите ќе се израдуваат на букети од различни видови на папрат со богати гранки, како и цветови со опоен мирис. Омилен цвет на Рибата е јасминот што најмногу одговара на нивната романтична природа.

Види

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња – Кој е цветот на страста?!

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња, пасифлората е токму за вас. Различна и убава …