Почетна / Градина / Хортикултура / Какви садови за растенија да одберете

Какви садови за растенија да одберете

Керамичките садови се потешки, поскапи и нетрајни. Нивното влијание, сепак е посилно, стилско и уметничко. Некои модели се светло обоени, но генерално керамичките садови се уметнички и се погодни за простории со префинет вкус. Ако имате малку цвеќе во собата, одберете керамика.

Глинените саксии се удобни за тераси, веранда, балкони и прозорци. Едноразмерните цвеќиња не стојат добро во керамичките саксии, а таков избор ја отежнува и манипулација: пресадување, движење, аранжирање.

При избор на керамички саксии одберете еден стил за целата просторија. Не ја гледајте убавината на самата саксија, туку стремете се да изградите заедничко уметничко влијание на комбинацијата од саксии и цвеќиња. Керамичките садови содржат во себе повеќе убавина, што ги прави погодни за цвеќе со редок декоративен ефект.

Види

14 примери за дизајн на ковани огради кои изгледаат преубаво

14 примери за дизајн на ковани огради кои изгледаат преубаво